It is currently 25 Jul 2017 13:30



Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
Post  
My fingers hurt
User avatar

Joined: 2017-04-13
Posts: 3
1st Bug:

If I am using my headphones and close the app, then reopen it, it will give me the error:

WASAPI output device could not be initialized. Check settings.

So I'll go to Preferences > Sound tab and my headphones are pre-selected in the dropdown list. I don't change anything but click the Close button, and that will get rid of the error and sound is working again. Usually it only happens in conjunction with either un-docking my laptop or between restarts. If I close & open the app without also doing one of those then it works fine.

2nd Bug:

When I am playing music through my headphones and pull the headphones out of the jack the app doesn't play anything, but it also doesn't give me any indication that there is a problem. I would expect to see an error message similar to the one above.

I'm using Windows 10 Pro with the anniversary update


Top
Offline Profile  
 
Post  
Liqube Audio
Liqube Audio

Joined: 2012-12-12
Posts: 881
Location: Look, there is a potted plant
rushonerok wrote:
If I am using my headphones and close the app, then reopen it, it will give me the error:

Resonic currently only follows the default device for DirectSound, not for WASAPI.
If you choose "DS - Default Device" it will stay on the current device. That might be ok for a workaround until this is implemented.

Quote:
When I am playing music through my headphones and pull the headphones out of the jack the app doesn't play anything, but it also doesn't give me any indication that there is a problem. I would expect to see an error message similar to the one above.

This has been improved in 0.8.7:
"When using WASAPI as output device (recommended) and the active device is disconnected or disabled Resonic will first shut down playback and then the device itself, and finally show a warning." (https://resonic.at/whatsnew#0.8.7b)



experimental stuff at resonic labs and here | liqube forum at kvr audio

A user interface is like a joke: if you have to explain it, it's not that good.


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:   Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
www.resonic.at | Theme by Liqube, based on Xand.